DİĞER MAKALELER

YARATICILIK VE YENİLİKÇİLİK MAKALELERİ

YÖNETİM BECERİLERİ MAKALELERİ

HER ŞEY İÇİN 7 YÖNTEM MAKALELERİ

ROI MAKALELERİ

TURKISHTIME DERGİSİ MAKALELERİ

Hande Yener, Hem De Her Zaman / Arif Gökhan RAKICI

“Ben Türkiye’deki en büyük şarkıcılardan biri olacağım derdim. Bununla yatıp bununla kalktım. Bütün bu hayalleri kura kura insanlar bana delirecek bu kız diye şaşkınlıkla bakıyordu.”   

Hande Yener

Zorla güzellik olmaz derler… Vallahi oluyormuş :) Sözü fazla uzatmadan Hande Yener’in hikâyesine bir göz atalım. Son söyleyeceğimizi şimdi dile getirelim: Azmin sonu zafermiş gerçekten. Hande Hanım soyadının hakkını fazlasıyla veriyor. Hande gerçekten de Yener :)

Şarkıcı olma hayalinden vazgeçip daha 17 yaşındayken evlenmiş ve çocuk yapmış, moda mağazasında çalışan evli çocuklu bir kadın düşünün. Evden işe, işten eve gidiyor ama çok mutsuz.

“Mağazada çalışmayı seviyordum ama enerjimi kesmiyordu hiçbir şey. Ben daha fazla şey yapmalıyım, bu enerji bende böyle kalmamalı diye hep huzursuz oluyordum. Eve döndüğüm zaman mutsuz bir insan olmaya başladım.”

Hayalinden vazgeçse de içi içine sığmıyor, şarkı söylemek için can atıyor hatta bunalım geçiriyor ve birkaç kere psikolojik yardım bile almak zorunda kalıyor. Şarkı söylemek istiyor ama nasıl? Kocasına da danışan Hande sonunda harekete geçiyor. Öncelikli olarak çalıştığı moda mağazasını değiştirir ve daha çok ünlülerin gittiği bir mağazada işe başlar tezgâhtar olarak. Gerçekten de birçok ünlü ile karşılaşır ve onlardan yardımcı olmalarını, kendisini Sezen Aksu ile tanıştırmalarını ister. Nilüfer, Şehrazat ve Sertap Erener bunlardan bazılarıdır ama pek yardımcı olmak istemezler. Hande artık pes etmiştir. Tam ümidini kesmişken, bir gün Hülya Avşar gelir mağazaya. Arkadaşları Hande’ye, “Hadi rica et, tanıştırsın seni” derler ama Hande hiç oralı olmaz. Vazgeçmiştir bir kere çabalamaktan. Arkadaşları dayanamaz ve Hülya Avşar ile konuşur. Sonunda da Hülya Hanım Hande’yi yanına çağırtır ve bir yandan alışveriş yaparken bir yandan da Hande ile sohbet etmeye başlar. Söz arasında bir şarkı söylemesini ister:

“Yalnızlık Senfonisi'ni söyledim. 'Aaa nasıl yani. Başka bir şarkı daha söyle' dedi. Bir tane daha söyledim gözleri doldu, çok etkilendi gerçekten. Benimle ilgilenmeye başladı. 'Ben yardımcı olacağım, Sezen Aksu'yu arayacağım senin için' dedi. Çok yüklü bir alışveriş yapıp gitti. Hakikaten benim için aramış, randevu almış. Sezen Aksu da 'gelsin' demiş”

Hayalleri gerçek olan Hande, Sezen Aksu ile görüşür ve ertesi gün de mağazadaki işine geri döner:

“Ertesi gün mağazada çalışırken bir telefon geldi. Arayan Sertab Erener'di. 'Sezen Hanım sizi şu stüdyoda bekliyor' dedi. Gittim, 15 gün sonra işe başlıyorsun dediler”

Bugün beste ve sözleri dilden dile dolanan başarılı şarkıcı Hande Yener bu azim dolu hikâyesiyle her birimize bir ders veriyor aslında:

İnsan bir şeye inansın ve yapmayı kafaya koysun yeter, gerisi sadece bir an meselesi…

Genel Kaynak: Beyaz Gazete                                                                                            

Arif Gökhan Rakıcı / Ekim 2016




Makaleyi indir