Müzakere Teknikleri

Eğitim programının özellikle Dış Müzakerelere yönelik bölümü, firmalarımızın Satın Alma Maliyetleri`ni azaltmaya, Satışları`nın kârlılığını artırmayı direkt hedefleyen bir bölümdür.

Gerek iş yaşamında gerekse özel yaşamımızda istediklerimize ulaşabilmek ve bir kazanım elde edebilmek için müzakereleri başarıyla yönetebilmemiz ve yürütebilmemiz gerekir. Günümüz iş dünyasında eskiye oranla daha az güç kullandığımızı düşünebiliriz ama gerçekte daha fazla gücü farklı kılıflar ve şekiller altına gizleyerek kullandığımızı fark etmemiz ve müzakerenin dünyanın en önemli kazanma yöntemlerinden biri olduğu gerçeğine uyanmamız kişisel, kurumsal hatta ülke olarak varlığımızı korumamız için bir zorunluluktur. 

Eğitimin tümü ağırlıklı olarak katılımcıların aktivitelerine (role-playing) dayanan, gerekirse video çekimlerinin yapılarak kendilerine gösterildiği, olumlu ve geliştirilmesi gereken yönlerinin vurgulandığı ve kişiye yönelik uygulamaların olduğu bir programdır. Teorik bilgiler bile katılımcıların bilgilerinden hareketle anlatılmaya çalışılmaktadır. Program firma içi müzakere becerilerine ek olarak bir ölçüde firma dışı taraflarla (özellikle firmanın tedarikçileri veya müşterileriyle) yapacakları müzakerelere de odaklanmaktadır.

• Müzakere Teknikleri ile İlgili Temel Kavramlar

• Firmalarda Müzakere Yönetimi

• Zor Kişilerle Çatışmaların ve Müzakerelerin Yönetimi

• Firma Dışı Müzakerelerde Uygulanabilecek Stratejiler ve Grup Aktivitesi

• Oyun Teorisi

 

NOT: Detaylı eğitim içeriği için lütfen bize ulaşın Tel: 0212-272 13 46 veya info@abcdanismanlik.com


Kimler Katılmalı : Müzakere sürecine katılan ilgili satış, pazarlama, müşteri ilişkileri uzmanları ve yöneticileri, firma içi müzakerelerde başarılı olmak isteyen her departman ve düzeyden çalışanlar.

Kişi Sayısı : Maksimum 10 katılımcı

Süre : 2 Gün

Yontem ve Materyaller : Eğitim; anlatım, rol oynama, vaka çalışması yöntemleri birlikte kullanılarak uygulanacaktır. Kurumsal gereksinimleri anlayabilmek ve eğitime katılacak kişilerin eğitim ihtiyaçları için eğitimcinin eğitim öncesinde firmadan bilgi edinmeye ihtiyacı olacaktır. Katılımcılara eğitim notları dağıtılacak ve "Eğitim Katılım Sertifikası" verilecektir.